Arhiva vesti
                   

TREĆA IZLOŽBA KRAVA SIMENTALSKE RASE U SUBOTU

29. Septembar 2017.

Bujanovac - Veterinarska stanica Bujanovac  treću godinu za redom organizuje izložbu krava simentalske rase, koja je svojevrsni skup stočara opštine Bujanovac.

Izložba će biti održana na Gradskom stadionu u Bujanovcu, a Aleksandar Stevanović, doktor veterinarske medicine, je izjavio da je sve  spremno za ovaj važan događaj za opštinu, s obzirom da se 70 odsto stanovništva na ovom području bavi poljoprivredom i od toga živi.

„Ocenjivaće se grla u tri kategorije, steone junice, prvotelke i staro-umatičene krave i u svakoj kategoriji će učestvovati po 25 grla. Za ocenjivanje će biti zadužena komisija sastavljena od
stručnjaka iz Instituta za stočarstvo iz Beograda, Stočarsko-veterinarskog centra iz Velika Plane i Regionalne matične službe, a interesovanje uzgajivača je, kao i prethodne dve godine, ogromno“, istakao je Stevanović.

Za vlasnike najboljih grla su obezbeđene novčane i nagrade centara za osemenjavanje. Izložbu će posetiti i gosti iz Ministarstva poljoprivrede, a u planu za sledeću godinu je i učešće uzgajivača
ovaca i koza, kojih ima puno na teritoriji opštine Bujanovac.

Nagradni fond od 400.000 dinara je obezbedila lokalna samouprava, a Stevanović je napomenuo da su za vlasnike grla obezbeđene i dnevnice.

Izvor: Bujanovačke i Koordinacopno telo