Arhiva vesti
                   

TRAG FONDACIJA OBJAVILA KONKURS ZA 14. VITRUS NAGRADU ZA FILANTROPIJU (Rok: 25. februar 2021)

29. Januar 2021.

Trag fondacija je objavila konkurs za godišnju, četrnaestu po redu, VIRTUS nagradu za filantropiju. Ovaj konkurs ima za cilj odavanje priznanja dobročiniteljima, kako pojedincima, tako i kompanijama i preduzećima, koji su tokom prethodne godine svojim delima podržali one kojima je pomoć bila najpotrebnija. VIRTUS nagrada za 2020. godinu se dodeljuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

„Ideja humanosti je sastavni deo naših bića i samim tim je utkana u različite segmente naših privatnih i poslovnih života. Pokretačku snagu za dobra dela uvek pronalazimo u želji da nekome pomognemo i da doprinesemo poboljšanju života u zajedici oko nas. U vreme velikih kriza, kao što je pandemija virusa COVID-19, dobročinstvo ima poseban značaj. Zbog toga Trag fondacija želi da istakne kompanije i preduzeća koja su se posebno angažovala na sanaciji efekata pandemije, pojedince koji su uložili izuzetne napore da se efekti krize u njihovim zajednicama minimizuju, ali i one koji su nastavili da ulažu u dugoročna rešenja problema u vlastitim zajednicama i svojim filantropskim delima promovišu pozitivne vrednosti u društvu“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije. Ona je pozvala građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju i dodala: „Dobri ljudi i odgovorna preduzeća su svuda oko nas, pomozite nam da ih prepoznamo, predstavimo javnosti i nagradimo.“

VIRTUS nagrada za 2020. godinu će biti dodeljena u 5 glavnih kategorija:

  • Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće
  • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
  • Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Nominujte kompanije, preduzeća i dobročinitelje iz svog okruženja koji su tokom prethodne godine podržali inicijative za opšte dobro na najdugoročniji i najefektniji način!

Poziv za prijave otvoren je do 25. februara 2021. godine. Dobitnici VIRTUS nagrada za 2020. Godinu će biti proglašeni tokom prve polovine maja.

Više informacija o propozicijama konkursa, kategorijama nagrade, načinima prijavljivanja i sastavu nagradnog žirija možete naći na adresi www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Izvor: Trag fondacija i Koordinaciono telo