Arhiva vesti
                   

TONČEV: NERAZVIJENE OPŠTINE DA KONKURIŠU ZA POMOĆ

31. Mart 2021.

Preševo, Bujanovac, Medveđa – Kabinet ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva je objavio Javni poziv za Program podrške unapređenju razvoja nedovoljno razvijenih opština.

„Na tome smo predstavnici mog kabineta i ja vredno radili kako bismo sve sproveli u što kraćem vremenskom roku“, rekao je Tončev.

Kako je kazao, Program podrške unapređenju razvoja nedovoljno razvijenih opština je jedan od osnovnih ciljeva Vlade Republike Srbije kako bi se kroz sistemsku podršku podstakao lokalni i regionalni razvoj na celoj teritoriji Srbije i omogućio brži razvoj nerazvijenih opština.

„Pozvao bih opštine iz četvrte grupe stepena razvijenosti da prijave svoje projekte kako bi dobili finansijsku podršku koja im je neophodna za brzu i efikasnu  realizaciju novih i završetak nekih starih planova i poduhvata. Moj kabinet im stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške prilikom prijave. Prioritet je bolji i kvalitetniji život svih građana i motivisanje mladih da nastave da žive i rade u mestu gde su rođeni, a upravo ovo predstavlja početni korak ka ostvarenju tog cilja“, rekao je Tončev.

Programi imaju za cilj „podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenta, izgradnje i rekonstrukcije infrastrukturnih objekata od značaja za nedovoljno razvijene opštine i opremanje objekata u svojini jedinica lokalne samouprave“.

Za Program 1 su predviđena  sredstva u iznosu 70 miliona dinara, a za Program 2  249,8 miliona.

Rok za prijavu je dvadeset dana od objavljivanja konkursa, a krajnji rok za predaju dokumentacije je15. april.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo