Arhiva vesti
                   

TAKTIČKA VEŽBA „SRPSKI ŠTIT 06″ U BUJANOVCU

14. April 2015.

Bujanovac - U bazi „ Jug“ i poligonu „Borovac“ završena je trodnevna evaluacija  obučenosti pešadijske čete Četvrte brigade Kopnene vojske i voda za zaštitu snaga iz sastava Trećeg bataljona vojne policije za angažovanje u misiji mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Taktička vežba „Srpski štit 06“ pokazala je da oficiri i podoficiri pešadijske čete i voda vojne policije imaju visok nivo obučenosti u patroliranju, kontroli masovnog okupljanja, radu na osmatračkoj stanici i obezbeđenju konvoja, stalnih kontrolnih punktova i VIP ličnosti.

Vežbi „Srpski štit 06“ prisustvovali su komandant Četvrte brigade Zoran Lubura i četvoročlani tim oružanih snaga Kraljevine Španije, predvođen potpukovnikom Martinez Hose Marijom.

Pešadijska četa Četvrte brigade Kopnene vojske se priprema za upućivanje u „Sektor istok“ multinacionalne operacije u Libanu, gde će se nalaziti u kontigentu oružanih snaga Kraljevine Španije, dok će vod Trećeg bataljona vojne policije u Libanu izvršavati zadatke sa kontigentom oružanih snaga Italije.

Izvor: Ministarstvo odbrane i Koordinaciono telo