Arhiva vesti
                   

SVETOSAVCI PRIREDBOM OBELEŽILI DAN ŠKOLE

29. Januar 2020.

Bujanovac – Srednja škola „Sveti Sava“ u Bujanovcu proslavila je u ponedeljak školsku slavu Svetog Savu.

Priredbu u čast prvog srpskog arhiepiskopa „Svetosavci“su organizovali zajedno sa  bujanovačkom Osnovnom školom „Branko Radičević“. Sala Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mesta dok su učenici obe škole izvodili program posvećen životu i delu Svetog Save.

„Stručna škola „Sveti Sava“ sa ponosom nosi ime onog koji nas je uobličio, prosvetio, onog koji se u svakom našem pokoljenju javlja kao istina, onog koji je naš ponos. Prateći put Svetog Save podržavamo i pratimo mlade naraštaje, verujemo u njih, podstičemo njihove napore i ističemo njihove uspehe“, istakla je u pozdravnom govoru direktorka, Biserka Jović.

Ona je istakla da u godini kada se obeležava devet i po vekova postojanja manastira Sveti Prohor Pčinjski i 800 godina autokefalnosti Srpske crkve, škola „Sveti Sava“ će sa ponosom proslaviti 60 godina predanog rada.

Direktor OŠ „Branko Radičević“, Nenad Tasić rekao je da nastavno osoblje i učenici imaju razloga za radovanje.

„U duhu Svetog Save, nastavnici i učenici naših škola su radili predano i neumorno u prethodnoj godini. Vaše prisustvo danas ovde govori o značaju ove svečanosti i predstavlja veliku čast za OŠ „Branko Radičević““, poručio je Tasić sa bine Doma kulture.

Nastupom hora, recitalima i izvođenjem komada sa motivima iz života Svetog Save, đaci bujanovačkih škola su se na dostojan način predstavili posetiocima.

Besedu je održao paroh bujanovački protojerej, Mićo Zelenović, a prisutnima se obratio i bivši direktor srednje škole, Mile Stošić.

Među gostima su bili predstavnici lokalne samouprave, političkog života, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve i vaspitno-obrazovnih ustanova iz opštine.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo