Arhiva vesti
                   

SUD U PREŠEVU POČINjE DA RADI UTORKOM I PETKOM

30. Decembar 2020.

Preševo  - U zgradi nekadašnjeg suda u Preševu će se od 3. januara 2021. godine održavati „sudski dani“, što je Šćiprim Arifi, predsednik Privremenog organa opštine Preševo, protumačio kao vraćanje Osnovnog suda u opštinu.

Arifi je vest o „vraćanju Osnovnog suda u Preševo posle decenije“ objavio pozivajući se na odluku Osnovnog suda u Bujanovcu od 23. novembra.

U toj odluci se navodi da će se od 3. januara 2021. godine u prostorijama suda u Preševu utorkom i petkom održavati sudski dani, odnosno „sprovoditi parnični i vanparnični postupci, kada to zahteva stranka u postupku, pod uslovom da obe stranke imaju prebivalište na teritoriji opštine Preševo, i ukoliko sud proceni da je isto celishodno i doprinosi ekonomičnijem i efiksanijem sprovođenju postupka“.

Arifi je, objavljujući odluku staru više od mesec dana, naveo da se „Sud vraća kao što je obećano“.

„Posle teškog izazova i beskonačne birokratije, nakon jedne decenije, uspeli smo da vratimo Osnovni sud u Preševo“, kazao je Arifi.

Osnovni sud u Preševu je ukinut 2010. godine odlukom Ministarstva pravde, a Preševljani po pravdu dolaze u bujanovački sud.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo