Arhiva vesti
                   

STRUČNA PRAKSA ZA DEVET TEK SVRŠENIH STUDENATA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI

19. Avgust 2019.

Medveđa – Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila je nadležnima u opštini Medveđa mogućnost da preko programa stručne prakse uposli deset mladih ljudi koji nemaju radnog iskustva u struci.

U kabinetu predsednika opštine Nebojše Arsića, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora sa nezaposlenim licima.

“Stručno osposobljavanje je program kojim ćete steći određeni nivo znanja i radne navike, uz kasniju mogućnost polaganja državnog stručnog ispita koji će vam otvoriti vrata za trajnije rešavanje radnog statusa“, rekao je predsednik opštine, Nebojša Arsić

Pored opštinske Uprave opštine Medveđa, mogućnost stručnog osposobljavanja je iskoristilo još 4 lica preko Turističke organizacije opštine Medveđa i Rehabilitacionog centra u Sijarinskoj Banji. Sva lica koja će biti na stručnoj praksi, su sa teritorije opštine Medveđa. Od njih desetoro, četvoro je sa fakultetom, dvoje sa višom stručnom spremom i preostalih četvoro sa srednjom školom.

Nakon potpisivanja ugovora, novozaposleni su raspoređeni po odeljenjima OU opštine Medveđa, gde će svoje prve radne zadatke obavljati narednih 6, 8 ili 12 meseci, zavisno od stručne spreme koju su završili.

A Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je sa opštinom Medveđa potpisao Ugovor na realizaciji Projekta „Uspostavljanje Kancelarije za preduzetništvo“, gde će u periodu od 6 meseci biti angažovano 11 lica.

Osnovni cilj zajedničkog projekta je da se kroz aktivnosti realizovane ovim projektom odgovori na sve veće potrebe mikro, malih i srednjih preduzeća u opštini Medveđa. Realizacijom projekta ostvariće se specifični ciljevi predviđeni programom, a to su podsticanje preduzetništva i razvoj preduzetničkog duha

Lica koja su angažovana preko projekta su uglavnom visoko obrazovani mladi ljudi, a uključena je preko projekta i manjinska albanska populacija.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo