Arhiva vesti
                   

STRUČNA POMOĆ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE (PKS) ZA DOBIJANjE SUBVENCIJA U OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

21. Juli 2015.

Stručni tim Privredne komore Srbije priprema mala i srednja preduzeća, preduzetnike i poljoprivredne zadruge za konkurs za subvencije privrednim društvima u privatnom vlasništvu u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Za konkurs koji traje od 7. do 30 jula, a koji sprovodi Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, privrednicima će biti na raspolaganju stručni tim PKS koji će im pomagati da pripreme što kvalitetniju konkursnu dokumentaciju. Članovi tima odgovaraće na upite privrednika telefonom i e-mejlom, dok će 21. i 22. Jula, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovca, biti organizovana i stručna pomoć na terenu.

Privredni subjekti koji ispune uslove konkursa mogu da računaju na sufinansiranje prilikom kupovine opreme i mašina sa 70%, ako je reč o malim privrednim društvima ili poljoprivrednim zadrugama, odnosno 60 procenata ako je reč o srednjim privrednim društvima. Uslov je da su kandidati najmanje dve godine registrovani na teritoriji te tri opštine, da imaju najmanje dva zaposlena, i da nisu opterećeni blokadom ili teškoćama u poslovanju.

Za realizaciju programa iz budžeta je izdvojenoviše od 48 miliona dinara, i to oko 18 miliona za Preševo, 2,5 za Bujanovac i 10 za Medveđu.

Izvor: Privredna komora Srbije i Koordinaciono telo