Arhiva vesti
                   

STIŽU RODE! - Uručena oprema za bolnicu dr Stojkovića

27. Januar 2008.

Poznati genetičar planira da sa radom počne za 40 dana

LESKOVAC - Za opremanje Specijalne bolnice za veštačku oplodnju i istraživanje matičnih ćelija iz NIP za 2007. godinu izdvojeno je 20 miliona dinara, a prvi deo medicinske opreme koja je stigla iz inostranstva juče je Dragan Đilas uručio dr Miodragu Stojkoviću, poznatom genetičaru rodom iz Leskovca. Ministar je najavio da će se iz NIP i u buduće finansirati projekti koji mogu da doprinesu ravnomernom razvoju cele Srbije. Dr Stojković početak rada bolnice očekuje najkasnije za četrdesetak dana.
- Ovo je jedan od najsrećnijih trenutaka od kako sam počeo da se bavim politikom - kazao je ministar Đilas, zadovoljan što se uspešno privodi kraju projekat koji će Srbiju svrstati u red priznatih i poznatih naučnih zemalja i pokrenuti jug Srbije.
Dr Stojković je pojasnio da je vrednost opreme 42 miliona dinara i da je pored 20 miliona dinara iz NIP i od Fonda za razvoj dobio 10 miliona dinara kredita. Očekuje da preostalih 10 miliona stignu iz budžeta NIP za 2008. godinu. Stojkovića i njegove saradnike očekuje pored nabavke preostale opreme i pokretanje procedure za dobijanje potrebnih dozvola od Ministarstva zdravlja. - Objekat je tu, oprema stiže, kadar je obučen tako da više ne postoji nijedna prepreka da počnemo sa radom, ubeđen je Stojković.

Planovi

Dr Stojković najavljuje da ima podršku državnog vrha da se u Leskovcu napravi i banka matičnih ćelija.
- Specijalna bolnica je samo početak jednog novog naučnog razdoblja Srbije. Pokazao sam da su moje namere ozbiljne a i podrška na koju nailazim mi govori da vredi boriti se za svoj san.