Arhiva vesti
                   

STIPENDIJE ZA STUDIJE NA NAJSTARIJEM AUSTRIJSKOM UNIVERZITETU

22. Novembar 2018.

Erste Grupa i Steiermarmarkische Sparkasse   Banka, u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, su pokrenuli  novi ciklus stipendija „Best of South-East“, na koji do 5. decembra mogu da se prijave studenti i diplomci prava i ekonomije sa balkanskog područja koji žele  da  unaprede  svoja  znanja  i  steknu  iskustvo studiranja u međukulturalnom okruženju.

Budućim stipendistima će biti obezbeđen smeštaj u jednom od studentskih domova u Gracu, u potpunosti će biti oslobođeni plaćanja školarine, a dobijaće i mesečni  džeparac  u  iznosu  od  690  evra.  Biće im omogućeno i da dodatno  unaprede  svoje  znanje  nemačkog  jezika  pohađajući   intenzivan  kurs  u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“.

Studiranje   na   najstarijem   austrijskom   univerzitetu   pružiće   im   i   mogućnost   prisustva   na   raznim društvenim i kulturnim dešavanjima  tokom  čitave  godine,  a  imaće  i  šansu  kombinovanja  studija  sa praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u saveznoj pokrajini Štajerskoj.

Konkurs važi za studente sa akreditovanih univerziteta u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Makedoniji.

Više informacija o programima i procesu prijavljivanja možete naći na Best of South –  East stranici na  sajtu Univerziteta u Gracu ili na veb stranici Erste Banke www.erstebank.rs.

Izvor: Portal Mladi i Koordinaciono telo