Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ U IZJAVI ZA „POLITIKU” REKAO DA POŠTUJEMO USTAV, ZAKONE, KONVENCIJE I SVA DOKUMENTA KOJA SE ODNOSE NA PRAVA ALBANSKE MANjINE

31. Juli 2018.

Beograd -  Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, rekao je u izjavi za dnevne novine „Politika” da je naša obaveza da sve što je država potpisala pred međunarodnom zajednicom ili se odnosi na uspostavljanje mira i stabilonosti u ove tri opštine poštujemo.

„Naravno, pre svega, sve što predviđa Ustav, zakoni i konvencije o pravima manjina u obavezi smo da poštujemo i to činimo u svakodnevnom radu. Onima koji pogrešno interpretiraju potpisane dokumente poručujem da ih još jednom pročitaju,” rekao je Stanković za „Politiku.“

Stanković ističe da svaka politička manipulacija ima za cilj da uznemiri stanovništvo i sruši poverenje koje je sa mnogo truda i rada građeno godinama.

 „Ipak, takvi napori pojedinaca ne daju rezultate, pre svega, zahvaljujući razumnosti lokalnog stanovništva,” kazao je Stanković.

Kompletan tekst o ovoj temi je dostupan na

http://www.politika.rs/sr/clanak/408305/Srbija-nije-potpisala-Konculjski-sporazum

Izvor: Politika i Koordinaciono telo