Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA FIRMI KOJE SU OD KOORDINACIONOG TELA DOBILE BESPOVRATNA SREDSTVA

10. Oktobar 2013.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković, se sastao sa predstavnicima firmi koje su od Koordinacionog tela dobili bespovratna sredstva za proširenje poslovanja u 2013. godini.

Predstavnici deset firmi iz opštine Bujanovac i osam iz opštine Preševo, koji su od Koordinaciono tela dobili milionska bespovratna sredstva za proširenje poslovanja i zapošljavanje novih ljudi, sastali su se nedavno u bujanovačkom Domu kulture  sa Zoranom Stankovićem,  predsednikom Koordinacionog Tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Stanković je najpre učesnicima sastanka predstavio projekat, a potom razgovarao sa njima o napretku u radu  postignutom dobijenim bespovratnim sredstavima.

„Razgovarali smo sa onima koji su od Koordinacionog tela dobili bespovratna sredstva. Koordinaciono telo je izdvojilo 26 miliona dinara za deset firmi u Bujanovcu, kao i 21 milion dinara za osam firmi u Preševu. Te firme su dobijenim sredstvima počele da zapošljavaju ljude i kupuju opremu, a neke su već počele i da rade“, rekao je Stanković.

Stanković je takođe izjavio da je važno da „nadležna ministarstva kontrolišu donirana sredstva. Svaka tri meseca odgovarajuće komisije posećuju ove firme i kontrolišu način korišćenja sredstva, kao i da li su zaposleni novi ljudi i kupljena nova oprema. Zatim komisije sačinjavaju  izveštaj, i ako sredstva nisu trošene kako treba, traže da ona budu vraćena“, izjavio je Stanković.

Dve firme iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, koje su od Koordinacionog tela  dobile sredstva, kažu da su ih iskoristili za zapošljavanje po troje mladih ljudi.

Firma Hajruša Sefedinija iz Bujanovca, koja se bavi proizvodnjom tapaciranog nameštaja, se na ovaj način opremila novom opremom i zaposlila je troje mladih ljudi.

Firma „Euro plast“iz Preševa, koja se bavi proizvodnjom plastike, termofolije i kesa, je dobila 3 miliona dinara i zaposlila troje mladih ljudi.

Predstavnici Koordinacionog tela su takođe potpisali ugovore sa četiri firme iz Medveđe u vrednosti od 12 miliona dinara, u cilju smanjenja nezaposlenosti i unapređenja ekonomskog razvoja u južnoj Srbiji.

Izvor: Titulli i Koordinaciono telo