Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ RAZGOVARAO SA MEŠTANIMA KONČULjA

29. Mart 2013.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković, razgovarao je sa žiteljima sela Končulj u bujanovačkoj opštini. Meštani su izneli niz problema sa kojima se susreću u svakodnevnom životu i radu u ovom mestu na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

U razgovoru sa predsednikom Koordinacionog tela meštani su izneli kao najveći problem lošu ekonomsku situaciju, jer kako su naveli u selu koje ima više od 1 500 stanovnika, zaposleno je samo 12 osoba. Takođe, meštani su kao problem naveli i nerešeno pitanje imanja, na kojima su prema njihovoj tvrdnji izgrađeni prateći objekti na administrativnom prelazu sa Kosovom i Metohijom.

Vlada Srbije u saradnji sa lokalnom samoupravom učiniće sve da reši osnovne probleme njenih žitelja, istako je Stanković.  

„Zahteve koje imate  podnesite lokalnoj samoupravi i u isto vreme i Koordinacionom telu, rekao je Stanković i naglasio da bi trebalo već krajem sledećeg meseca Vlada da donese plan rešavanja, pre svega ekonomskih problema ovog dela zemlje. On je okupljenim meštanima kazao i da prikupe svu dokumentaciju vezano za zemljište na kojem su prema njihovim navodima izgrađeni prateći objekti. Predsednik Koordinacionog tela smatra da će se za ovaj problem u dogledno vreme naći rešenje.

„Vlada Srbije apsolutno garantuje svim njenim žiteljima sva Ustavna i ljudska prava, a albanskoj zajednici i prava na osnovu Zakona o nacionalnim manjinama“, poručio je Stanković.

Meštani Končulja istakli su i da je ovo prva poseta od 2004. godine jednog predsednika Koordinacionog tela.

Izvor : Služba Koordinaconog tela