Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ I AMBASADOR FINSKE U BUJANOVCU

10. Februar 2014.

U petak 7. februara predsednik Koordinacionog tela profesor Zoran Stanković sastao se u Bujanovcu sa ambasadorom Finske Nj.E. Pekom Orpanom. Ovo je bila prva poseta ambasadora Orpane Bujanovcu i prilika da se upozna sa aktivnostima Koordinacionog tela na planu unapređenja brojnih apekata života građana ove opštine.

Profesor Stanković i ambasador Orpana posetili su dve srednje škole u Bujanovcu – „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“ gde su razgovarali sa direktorima i nastavnim osobljem ovih ustanova. Poseta školama deo je projekta „Agora 2“ koji realizuje Centar za regionalizam iz Novog Sada, a kojim se želi postići veća saradnja između dve škole kroz stvaranje srednjoškolskih zadruga, putem kojih će učenici iz Bujanovca zajedno raditi na stvaranju časopisa za srednjoškolce.

Nakon posete srednjim školama profesor Stanković i ambasador Orpana, zajedno sa predsednikom oštine Nagipom Arifijem, direktorom Centra za regionalizam Aleksandrom Popovim, i šefom kancelarije OEBS-a u Bujanovcu Erikom Mentonom, učestvovali su na tribini čija je tema bila prevazilaženje međuetničke distance.

Govornici tribine su srednjoškolcima poručili da je nephodno da uspostave saradnju i međusobno poverenje, a ambasador Finske je dodao da je za to ključno poznavanje zvaničnog jezika, jer se samo na taj način mogu iskoristiti prilike koje se pružaju mladima.

Izvor: Koordinaciono telo