Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: DRŽAVA MORA IMATI PLANOVE ZA FIRME KOJE NE RADE (VIDEO)

13. Februar 2013.

Bujanovac - Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković izjavio je danas u Bujanovcu da država mora imati određene planove oporavka za sve firme koje u toj opštini ne rade, kako bi se pokrenula proizvodnja, a ljudima obezbedio posao.

Stanković je, nakon obilaska preduzeća za preradu plastične mase „Gumoplastika", rekao da će problem biti rešen na taj način što će država eventualno doneti odluku da ukine stečaj u toj firmi.

"Moramo preduzeti nešto da ovoliki prostor ne „čami“ prazan i da potencijal kakav ima „Gumoplastika“ bude upotrebljen za povećanje zapošljavanja na ovim prostorima", rekao je Stanković, dodajući da će nakon razgovora sa ljudima koji vode ovo preduzeće i lokalnom samoupravom vladi predočiti određena rešenja.

Stanković je još jednom ukazao na mali broj konkretnih predloga za sanacije takvih preduzeća, kako bi se izašlo iz situacije u kojoj građani ne rade, prostor i mašine propadaju, a nema nikakvih poslovnih rezultata.

On je najavio da očekuje da će posle ovih razgovora biti pokrenute konkretne aktivnosti i dovedeni novi ljudi koji će omogućiti da ove firme budu solventne i obezbede posao ljudima u Bujanovcu.

Izvor: Tanjug