Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: BEZBEDNOSNA SITUACIJA NA TERITORIJAMA OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA JE STABILNA

17. Septembar 2018.

Beograd - Zoran Stanković predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu u jutarnjem programu za "Novo jutro" TV Pink istakao je da  situacija u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa je potpuno stabilna i pod kontrolom. On podvlači da ne postoji nikakva diskriminacija, da prava Albanaca nisu ugrožena, da se život odvija normalno, te da nema međunacionalnih sukoba.

Predsednik Koordinacionog tela istakao je da su glavni problemi ekonomske prilike, zapošljavanje i nove investicije.

„Ljudi su okrenuti sami sebi, a oni koji se bave politikom, u nedostatku ideja za poboljšanje života i rada građana, bave se izmišljenim temama i daju neodgovorne izjave kojima se odaje utisak da postoji problem, ali ga nema“ reakao je Stanković za Pink.

Govoreći o terminu Preševska dolina, Stanković je objasnio da je nakon „referenduma iz 1992. godine počeo da se koristi termin „istočno Kosovo“. Ovo je, kaže, bio "težak" termin koji je nakon oružanih sukoba 2001. godine zamenjen terminom „preševska dolina“. Po administrativnim, geografskim i svim drugim dokumentima, Preševo i Bujanovac pripadaju Pčinjskom, a Medveđa Jablaničkom okrugu.

„Ovaj termin, koji se danas ponovo javlja, zamenjen je terminom takozvana preševska dolina koji treba da predstavlja novu geografsku celinu. Prema onima koji koriste ovaj termin, ova teritorija isključivo i dominantno je naseljena Albancima, što nije tačno“, kazao je Stanković.

Tekst kompletnog intervjua dostupan je na:

http://pink.rs/vesti/89282/stankovic-bezbednosna-situacija-na-teritorijama-opstina-presevo-bujanovac-i-medvea-je-stabilna-video

Izvor: RTV Pink i Koordinaciono telo