Arhiva vesti
                   

SŠ „SVETI SAVA”: U NEDELjU „SRETENjSKI ŠAHOVSKI TURNIR”

10. Februar 2017.

Bujanovac 12. februara, sa početkom u 11 čaasova, odigraće se „Sretenjski šahovski turnir Bujanovac 2017“ u srednjoj stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu.    Turnir organizuje bujanovački Šahovski klub  Jug“, u saradnji sa pomenutom srednjoškolskom ustanovom.

Turnir će biti otvorenog karaktera, bez plaćanja kotizacije, uz mogućnost prijavljivanja svih zainteresovanih, bez obzira na kategoriju i mesto stanovanja.

Mada je učesnicima omogućeno da se prijave najkasnije do pola sata pre početka turnira, igrači se mole da to učine najmanje dan ranije. Naravno, svaki igrač treba na takmičenje da ponese ispravan šahovski sat i standardnu šahovsku garnituru.

Igraće se po švajcarskom sistemu u 9 kola, u zavisnosti od broja takmičara, po FIDE pravilima za ubrzani šah. Tempo igre je 15 minuta po igraču, sa tim što je nakon četvrtog kola predviđena pauza za obrok, koji smo obezbedili za sve takmičare,“ rekao je prof. Nenad Tasić, predsednik Šahovskog kluba „Jug i nedavno formiranog Šahovskog saveza Pčinjskog okruga, inače član Upravnog odbora Šahovskog saveza centralneSrbije.

Organizator Sretenjskog šahovskog turnira” obezbedio je nagrade za tri prvoplasirana učesnika. Posebno će biti nagrađeni i najbolje plasirani junior, juniorka i veteran.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave za učešće na turniru na broj telefona 065-5-579-579, ili na i-mejl takmicenje.u.sahu@gmail.com.