Arhiva vesti
                   

SRPSKE STRANKE BOJKOTUJU SKUPŠTINU

29. Juli 2020.

Bujanovac – Pošto su napustili konstitutivnu sednicu SO Bujanovac prošle srede, odbornici srpskih stranaka se nisu pojavili ni na jučerašnjem zasedanju lokalnog parlamenta u Domu kulture, gde se sednica održala iz epidemioloških razloga.

Nenad Mitrović, šef odborničke grupe okupljene oko SNS, kaže da će tako biti sve dok predsednik opštine Nagip Arifi ne pozove srpsku stranu na razgovor:

„Albanci imaju većinu od 25 odbornika i na njima je da nas pozovu na razgovor, kao što je predsednik opštine i obećao. Dok se to ne desi, mi nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta“, kazao je Mitrović.

Na pitanje da li zaista očekuje poziv, Mitrović je odgovario odrečno:

„Na osnovu iskustva sa Nagipom koji je pogazio dogovor o formiranju vlasti koji smo napravili, ne verujem u iskreni poziv jer sve te njegove izjave kako su za Srbe vrata otvorena služe u dnevnopolitičke svrhe“, kazao je Mitrović.

Dodaje da će ipak, bez obzira na sve, prihvatiti poziv na razgovor ukoliko do njega dođe, ali nije mogao da govori o uslovima pod kojima bi njegova lista sa 10 odbornika postala deo vlasti.

Prošle srede su 4 albanske stranke sa 25 odbornika formirale vladajuću većinu u Bujanovcu, a već su i podelile funkcije.

Jučerašnjoj sednici nisu prisustvovala ni 3 odbornika sa liste oko SPS.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo