Arhiva vesti
                   

SOCIJALNO UGROŽENIM GRUPAMA 7,5 MILIONA DINARA ZA POBOLjŠANjE USLOVA ŽIVOTA

16. Juli 2018.

Beograd – Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je potpisala ugovore sa predstavnicima udruženja i organizacija civilnog društva o dodeli 7,5 miliona dinara za realizaciju projekata koji će doprineti kvalitetnijem životu socijalnog stanovanja osetljivih grupa, kao što su deca i žene koji su žrtve porodičnog nasilja.

Ona je posle potpisivanja ugovora u Vladi Srbije rekla da je od planiranih deset miliona dinara za projekte deset udruženja i organizacija potrošeno 7,5 miliona dinara, kao i da će se raspisati novi konkurs kako bi se utrošio i ostatak planiranih sredstava.

„Svako ministarstvo ima mogućnost da iz svog budžeta dodeli sredstva nevladinom sektoru. Prošle godine smo odvojili isto toliko novca, a tražićemo i za sledeću godinu", rekla je Mihajlović.

Dodala je da će se novac iskoristiti za poslove koji ne zahtevaju izdavanje građevinske dozvole, a to je uređenje prostora za boravak i sportskih terena.

Novac su za projekte prijavljene na konkurs su, između ostalih, dobili i Romski centar za demokratiju iz Bujanovca i  Uruženje profesionalaca u obrazovanju i učenju „ Apel" iz Leskovca.

Izvor: Politika i Koordinaciono telo