Arhiva vesti
                   

SKUPŠTINA OPŠTINE BUJANOVAC USVOJILA BUDžET ZA 2014. GODINU

23. Decembar 2013.

Skupština opštine Bujanovac  je u petak usvojila budžet opštine Bujanovac za 2014. godinu, koji iznosi 933.808.000 dinara.

Predsednik Skupštine opštine Jonuz Musliu je tokom rasprave rekao da je to budžet za razvoj opštine i da treba više da se radi na povećanju prihoda.

Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi, koji je nadležan za prihode i rashode opštine, je rekao da je budžet povećan na osnovu prihoda.

„Budžet nije idealan, ali je realan, pa zato nismo povećali opštinske takse koje opterećuju građane. Realizovaćemo naše projektne koji se odnose na razvoj opštine“, izjavio je Arifi.

Ragmi Mustafa, odbornik opozicione Partije za demokratsko delovanje, optužio je lokalnu vlast da je budžet opštine za 2014 godinu manji za  oko 57 miliona dinara od ovogodišnjeg, što zabrinjava građane. On je istakao i problem emitovanja RTV Bujanovac, koji ima prevelike troškove.

„Što se tiče usluge emitovanja RTV programa, treba da postoji otvorena konkurencija i  konkursi za medijske projekte, kao i da se izabiraju oni mediji koji nude niže cene“, rekao je Mustafa.

Sednica skupštine opštine Bujanovac će nastaviti sa radom, kada će se raspravljati o razrešenju rukovodstva javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“, koji je veliki teret za budžet opštine zbog dugova tog preduzeća.

Budžet opštine Bujanovac za 2013 godinu je iznosio 971.801.000 dinara, dok je budžet za 2014 godinu manji od njega za oko 57 miliona dinara.

Izvor: Tituli i Koordinaciono telo