Arhiva vesti
                   

SIMPO I DELTA MAKSI ZAJEDNO - MODERNI TRGOVINSKI LANCI I NA JUGU SRBIJE

1. Mart 2008.

Vranjski Simpo i beogradski Delta Maksi su otvaranjem tri moderno opremljena prodajna objekta u Vranju i Bujanovcu, 14. februara, označili novu poslovnu saradnju na jugu Srbije. Na ovaj način, kako za Ekonometar kaže Dragan Filipović, generalni direktor Delta Maksija, potrošači će imati veći asortiman, bolju uslugu i niže cene. Savremenim objektima znatno je poboljšana situacija u oblasti trgovine u ovom delu Srbije.
U Bujanovcu je na 800 kvadratnih metara otvoren Maksi supermarket u kojem je zaposleno 40 novih radnika. U objektu je oko 8.000 proizvoda najpoznatijih domaćih i stranih proizvođača, pekara i pijaca. Kao doprinos razvoju lokalne zajednice kompanija Delta je Domu zdravlja u Bujanovcu poklonila EKG aparat i računar, na čemu je zahvalio direktor ove zdravstvene ustanove Bajram Hasani. Na prvom spratu ovog objekta u Bujanovcu Simpo je otvorio savremeni prodajni salon nameštaja.
Vranje je na 2.000 kvadratnih metara dobilo Maksi supermarket sa 12.000 proizvoda, a zaposleno je 50 radnika. Na prvom spratu je, takođe, prodajni salon Simpovog nameštaja.
Na drugoj lokaciji u Vranju, na kojoj se nalazila Simpova robna kuća, na prostoru od 400 kvadratnih metara otvorena je Mini Maksi prodavnica koja je zaposlila 11 novih radnika i ponudila 4.000 artikala. Tu je i Simpov salon nameštaja.
U želji da unapredi i pomogne rad zdravstvenih i obrazovnih ustanova, kompanija Delta Maksi poklonila je pet računara Školi za osnovno i srednje obrazovanje lica ometenih u razvoju „Vule Antić" u Vranju.
O značaju dolaska Delte na jug Srbije i saradnji sa Simpom, Dragan Tomić, predsednik vranjskog Simpa, kaže da se ona odvija kroz obostrani interes i zadovoljstvo:
- Na ovaj način, pored zapošljavanja radnika, Delta otvara vrata čitavoj industriji Srbije, a posebno ovom kraju, gde je, zbog niza specifičnosti, potrebno da svi kapaciteti rade i da se šire. I pored toga što ovde rade najveća Fabrika dušeka u Evropi, nova moderna Fabrika puhina i Lagado, nezaposlenost je i dalje velika, pa je dolazak Delte veoma značajan - rekao je Tomić.
Dragan Filipović, generalni direktor Delta Maksija, rekao je da su prisustvom Delte na jugu Srbije efekti višestruki:
- Građani će se na bolji i kvalitetniji način snabdevati a industrija, kojoj je potrebno tržište, najlakše će ga dobiti preko Delte. Naš cilj je da u svakom gradu gde nije bilo Maksija ovaj trgovinski lanac približimo potrošačima, da asortiman, usluga i cene budu prihvatljivi za njihov džep. Želimo da učvrstimo lidersku poziciju u Srbiji, ali i da krenemo u osvajanje okolnih tržišta u regionu - rekao je Filipović.