Arhiva vesti
                   

SIJARINSKA BANjA: SPA CENTAR IZ DOBA STARIH RIMLjANA

8. Mart 2021.

Medveđa - Ako pandemija ovog leta to dozvoli, pored kupanja pod Gejzirom u Sijarinskoj Banji, prvi put ove godine ćete moći da uživate u modernom wellness centru Sijarina spa, koji će vas svojim dizajnom i ponudom vratiti u doba starog Rima.

Spa centar se prostire na oko 300 kvadratnih metara. Sastoji se iz dva dela, mokre ili spa zone, u kojoj se nalaze rekreativni bazen sa mineralnom vodom, kao i saune i mini plaža, i  suvog dela, u kome se nalaze  prostorije za masažu, slane sobe, ali i sobe za tretmane lica i tela.

Prva faza izgradnje Spa centra je kompletno završena, a druga faza će uskoro biti privedena kraju, kazao je za predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

„Uskoro kreće druga faza, kada ćemo da nastavimo rekonstrukciju bazena koji već postoji u sklopu hotela, dok otvaranje Spa centra zavisi od epidemiološke situacije“, kazao je Arsić.

Dodao je da će se Sijarinska Banja otvaranjem ovog Spa centra svrstati u red najsavremenih banjskih destinacija, što će privući pažnju mnogobrojnih turista.

„Početak rada zavisi od daljeg razvoja epidemiološke situacije u našoj opštini, a u početku će ga koristiti gosti hotela. Uveliko su krenule i pripreme za predstojeću turističku sezonu, radi se na uređenju smeštajnih kapaciteta i fasade same ustanove, kao i parkovskih površina i prostora oko rekreacionih bazena“, kazao je Miloš Filipović, koji je zadužen za odnose sa javnošću u Specijalnoj bolnici „Gejzer“.

Prva faza radova je koštala 18 miliona dinara.  Sredstva su obezbedili Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je za ovaj projekat izdvojilo 10 miliona dinara, i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“, koja je iz sopstvenih izvora finansirala  izgradnju sa 8 miliona dinara. Za drugu fazu radova je izdvojeno 12 miliona dinara.

Još jedna lepa vest je da je Ministarstvo privrede odobrilo 70 miliona dinara za rekonstrukciju Rimskog kupatila u Sijarinskoj Banji, a radovi će, prema rečima predsednika opštine Medveđa Arsića, krenuti ove godine.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo