Arhiva vesti
                   

SEMINAR ZA ALBANSKE NASTAVNIKE SA JUGA SRBIJE

29. Mart 2017.

Preševo, Bujanovac, Medveđa – Grupa od 90 prosvetnih radnika iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa učestvovala je u radu dvodnevnog seminara o profesionalnom razvoju nastavnika, koji je prošlog vikenda održan u Draču, u Republici Albaniji.

Organizator pomenutog edukativnog skupa je Ministarstvo prosvete i sporta Republike Albanije.

Seminar je rezultat prethodnog dogovora predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija i narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije Fatmira Hasanija sa resornom ministarkom u Vladi Republike Albanije Linditom Nikola.

Prema pisanju medija na albanskom jeziku, učesnicma seminara uručeni su sertifikati o učešću u obuci iz oblasti albanskog jezika i književnosti, kulturnog nasleđa, očuvanja, razvoja i unapređenja nacionalnih vrednosti.

Mediji podsećaju da je stvaranju povoljne klime za ovakvu saradnju prethodila nedavna  poseta predsednika Albanije Bujara Nišanija opštinama Preševo i Bujanovac, sastanci premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame u Beogradu, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji između ministarstava kulture Republike Srbije i Republike Albanije.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo