Arhiva vesti
                   

SAVO MILOŠEVIĆ PROMOVIŠE PROJEKAT "MOJA ŠKOLA, MOJ KLUB"

22. Maj 2013.

Leskovac - Fudbalski savez Srbije pokrenuo realizaciju projekta „Moja škola, moj klub“.

„Cilj FSS je širenje fudbalske baze širom Srbije, jer se poslednjih godina veliki broj klinaca opredeljuje za bavljenje fudbalom. Imamo dobro iskustvo sa školskim sportom u komunističkom sistemu, kada su svi sportovi bili adekvatno zastupljeni u školama. Naša ideja je da se vratimo u škole, da vratimo fudbal u škole“, rekao je direktor nacionalnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije i proslavljeni internacionalac, Savo Milošević.
Milošević je sportsku opremu, fudbalske lopte, čunjeve i grudne markere donirao predstavnicima 31 škole iz Jablaničkog okruga. Govoreći o ovom projektu, on je naglasio da je „potpuno primenjiv i na ostale sportove, i da FSS ne bi imao ništa protiv ako bi ga bilo koji drugi sportski savez primenjivao u praksi“.

„ U okviru Fudbalskog saveza Srbije priprema se još jedan projekat koji se tiče postavljanja sportskih terena sa veštačkom travom širom Srbije. Moram da kažem da je grad Leskovac jedan od prioriteta kada govorimo o igradnji sportske infrastrukture. Pored Leskovca, tu su i Pirot i Vranje. Gledaćemo da što više ispoštujemo jug Srbije“, izjavio je Milošević.

Ukoliko ne budemo ulagali u sport, ulagaćemo u bolnice, smatra Milošević.

„ Jako je bitno i na koji način ulažemo u sport. U ovom slučaju infrastruktura je mnogo važna, a mi u toj oblasti zaostajemo za Evropom. Ako lokalna samouprava nema dovoljno sredstava, onda onaj ko ih ima treba da ih usmeri ka infrastrukturi i stručnoj edukaciji. Takođe je veoma bitno ko su ljudi koji rade sa mladima.
Čini mi se da je i taj problem široko rasprostranjen“, istakao je Milošević.

Projekat „Moja škola,moj klub“ ne svodi se samo na raspodelu sportske opreme i rekvizita, već je on  prilagođen potrebama dece i nastavnika fizičkog vaspitanja.
 
Izvor: JUGpress