Arhiva vesti
                   

SASTANAK V.D. DIREKTORA SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA I PRVOG SEKRETARA BRITANSKE AMBASADE U BEOGRADU

23. Novembar 2023.

Nenad Mitrović, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sastao se danas sa prvim sekretarom za politička pitanja Britanske ambasade u Beogradu Vilijamom Hopkinsonom.

Ovo je prvi sastanak Nenada Mitrovića kao vršioca dužnosti Službe Koordinacionog tela sa predstavnicima Britanske ambasade, kojom prilikom je Mitrović upoznao Hopkinsona o najznačajnijim aktivnostima u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Mitrović je kao ključna istakao pitanja iz oblasti obrazovanja, ekonomskog razvoja opština i nastavka društvenih dijaloga u okviru Izveštaja u 7 tačaka, koji je Vlada Republike Srbije usvojila 2013. godine i drugim aktuelnim pitanjima od interesa za građane na ovom području, kao i važnost podrške međunarodne zajednice u realizaciji i postizanju rezultata.

Upitan od strane Hopkinsona o odnosu ovih opština sa Vladom Republike Srbije, Nenad Mitrović je rekao da je to odnos poštovanja i saradnje povodom najznačajnijih pitanja, a čija bi realizacija omogućila brzi ekonomski i socijalni razvoj ovih opština, kako bi se građanima koji u njima žive obezbedio bolji kvalitet života.

Prvi sekretar Hopkinson je izjavio da je Britanska ambasada, kao i do sada, podrška Službi Koordinacionog tela i partner u svim aktivnostima.

Sastanku su prisustvovale i viša savetnica za politiku Britanske ambasade u Beogradu Jasna Hajder, v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić i v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić.

Izvor: Služba Koordinacionog tela