Arhiva vesti
                   

SASTANAK NENADA MITROVIĆA I PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA ALBANSKE NACIONALNE MANjINE NEVZADA LUTFIUA

29. Novembar 2023.

Nenad Mitrović, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sastao se danas sa predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Nevzadom Lutfiuom.

Ovo je prvi sastanak Nenada Mitrovića kao vršioca dužnosti Službe Koordinacionog tela sa predstavnicima Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine. Tokom sastanka je Nenad Mitrović istakao značaj saradnje Službe Koordinacionog tela i Nacionalnog saveta Albanaca u vezi sa najznačajnijim pitanjima koji se imaju rešavati u narednom periodu.

Mitrović i Lutfiu su se saglasili da je prioritet rešavanje pitanja iz oblasti obrazovanja kao što je obezbeđivanje udžbenika za učenike srednjih škola i infrastrukturna obnova školskih objekata kao i pitanje integracije.

„Nacionalni savet albanske nacionalne manjine uvek može da računa na podršku Službe Koordinacionog tela i smatram da su naši odnosi partnerski. Problemi koje imamo u Preševu, Bujanovcu i Medveđi su zajednički i samo zajedničkim naporima ih možemo rešiti. Mi živimo u zajedništvu, a ne jedni pored drugih“, istakao je Mitrović.

Predsednik Nacionalnog saveta Lutfiu je izrazio očekivanje i nadu u uspešnost u rešavanju svih problema uz podršku Službe Koordinacionog tela kao partnera u svim najvažnijim aktivnostima.

Izvor: Služba Koordinacionog tela