Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - „TI I JA SMO MI“ NA EGZITU

6. Juli 2010.

Vlada AP Vojvodine omogućila je učesnicima projekta  „Ti i ja smo mi“ boravak na festivalu Egzit. Svim učesnicima i koordinatorima  projekta, pored ulaznica za prvi dan festivala, Vlada Vojvodine obezbedila je i boravak u Novom Sadu. Ovo je nastavak dobre saradnje Vlade Vojvodine i Koorodinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medeveđa koje je finansijski podržalo projekat „Ti i ja smo mi“.

Projekat „Ti i ja smo mi“ nakon višemesečne glumačke radionice iznedrio je multietničku pozorišnu predstavu u kojoj srednjoškolci Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa po svom tekstu, na svojim jezicima i engleskom govore o odrastanju na jugu Srbije.  Predstava je nakon premijere u Bujanovcu igrana u Beogradu, u šest vojvođanskih opština i na „Đačkom Vukovom saboru“ u Tršiću.

Projekat „Ti i ja smo mi“ prerastao je u omladinski centar koji sada pored predstave srednjoškolaca iz Bujanovca i Preševa sličan multietnički projkat priprema i u Kikindi.  Mladi iz Kikinde pridružiće se drugarima iz Bujanovca i Preševa na otvaranju Egzita. Ulaznice za otvaranje festivala i Kikinđanima obezbedila je Vlada Vojvodine.

Za više informacija možete se obratiti Milici Rodić na milica.rodic@kt.gov.rs ili na 063 10 50 713