Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 29.01.2013.

29. Januar 2013.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, obići će sa Visokim komesarom za nacionalne manjine OEBS, Knutom Volebekom, predsednikom opštine Nagipom Arifijem i dekanom Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenadom Vunjakom, lokaciju u Bujanovcu na kojoj bi trebalo da bude izgrađena zgrada Ekonomskog fakluteta. U novu zgradu trebalo bi da bude preseljeno odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice iz dosadašnjih prostorija Doma kulture u Bujanovcu.

„Kao i što smo obećali završićemo projekat izgradnje zgrade Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu“, rekao je Stanković i naglasio da je ovaj projekat od izuzetne važnosti jer je ovo jedan od načina rešavanja pitanja obrazovanja albanske zajednice, što je jedan od prioriteta rada Koordinacionog tela.

„Integracija ove zajednice u društveni život od velike je važnosti za jug Srbije, ali i svih nas koji pokušavamo da i u ovako ekonomski teškim uslovima za našu zemlju pospešimo život ljudi ove tri opštine“, istakao je Stanković.

Stanković je objasnio i da je obaveza opštine bila je da odredi lokaciju, što su i uradili. „Nova zgrada biti građena preko puta Doma zdravlja. Prema našim procenama izgradnja bi trebalo da počne na proleće ove godine, a po svom izgledu i funkcionalnosti u svemu će zadovoljiti Pravilnik o akreditaciji “, rekao je Stanković.