Arhiva vesti
                   

RASTE BROJ ZARAŽENIH KOVIDOM NA JUGU SRBIJE

19. Oktobar 2020.

Vranje, Bujanovac, Preševo - Kako saopštavaju iz vranjskog Kriznog štaba, deset uzoraka od 46, koliko je  poslato na analizu iz Pčinjskog okruga, je pozitivno je na kovid. Nešto bolja situacija je u Jablaničkom okrugu, gde je od 27 uzoraka, 2 pozitivno.

Novim virusom je zaraženo još 6 Vranjanaca i po 2 stanovnika Bujanovca i Preševa, podaci su Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Kako saopštavaju iz Kriznog štaba, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana je obavljeno 48 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 29.

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovano je 26 pacijenata, od kojih je 12 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 18 pacijenata, a na kiseoniku 10. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 154. Iz bolnice su otpuštena 3 pacijenta.

Uzorkovana je krv kod 32 pacijenta i sačinjeno je 28 RTG pluća, a urađeno je i 35 brzih testova i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 5 pacijenata.

Najnoviji podaci iz Jablaničkog okruga su nešto bolji - novim virusom je zaraženo  još 2 Leskovčana, a trenutno se čekaju rezultati za još 13 poslatih uzoraka.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo