Arhiva vesti
                   

RASPISAN KONKURS ZA „UHVATI FILM" 2020 (ROK: 1. MAJ 2020)

27. Februar 2020.

Organizatori regionalnog filmskog festivala „Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnji festival. Konkurs je otvoren do 1. maja ove godine.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta. Uz film obavezno na i-mejl uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji). Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na http://sr.uhvatifilm.orgzkonkurs ili u direktnom kontaktu s organizatorima na mejl uhvatifilm@gmail.com.

„Uhvati film" jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 18. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, Rijeci, Banja Luci i Kotoru. Selektovani filmovi biće prikazani u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u ostatku gradova, ali i u okviru Filmskih karavana - projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival „Uhvati film“se održava širom regiona sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama s invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom i načinom prijave možete pronaći na http://sr.uhvatifilm.orgzkonkurs

Izvor: Dnevnik i Koordinaciono telo