Arhiva vesti
                   

RASPISAN JE JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA DODELU SREDSTAVA ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA

23. Februar 2024.

Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije objavilo je danas Javni poziv za podnošenje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma, koji će trajati do 15. aprila ove godine.

Pravo na sredstva za dogradnju i opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno-kuće registrovane u informacionom sistemu eTurista.

Maksimalni iznos podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara, uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.

Vlada je donela Uredbu o uslovima, načinu dodeljivanja i korišćenja podsticajnih sredstava za razvoj i unapređenje seoskog turizma, kojom se po prvi put za ovu namenu izdvaja 150 miliona dinara bez naknade.

Cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj seoskog turizma, što će doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja.

Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i uputstva za podnošenje zahteva, objavljeni su na  sajtu Ministarstva turizma i omladine .