Arhiva vesti
                   

RADNICIMA POSAO, FIRMAMA PARE

10. Jun 2008.

Kroz samozapošljavanje posao u Vranju dobilo više od 400 osoba
VRANjE - Kod vranjske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u toku je konkurs za samozapošljavanje „Otpremninom do posla“, kao i konkurs za novo zapošljavanje lica koja su ostala bez posla u nekoj od firmi koja je otišla pod stečaj.
U ovogodišnjim programima samozapošljavanja preko vranjske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje posao je našlo 383 osobe kroz programe novozapošljavanja, i još 53 lica kroz programe samozapošljavanja. Vranjska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je zadužena za ceo Pčinjski okrug, organizovala je u protekla tri meseca šest trodnevnih kurseva za program samozapošljavanja koji je prošlo ukupno 189 lica, od kojih je nakon završenog kursa veliki broj njih i podneo zahtev za samozapošljavanje.
Na adresu vranjske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje javila su se 53 podnosilaca zahteva koji su imali pravo na 130.000 dinara po licu. Od ovog broja 44 nezaposlenih je ušlo u program samozapošljavanja, za šta je ukupno obezbeđeno 5.720.000 dinara, dok je za firme koje su zaposlile 14 osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje izdvojeno ukupno 3.420.000 dinara. Po drugom konkursu za novozapošljavanje koje je Filijala u Vranju raspisala 3.
juna, prijavilo se 111 nezaposlenih i 45 poslodavca, a za njihovo zapošljavanje u opštini Vranje predviđeno je 130.000 dinara po osobi, dok je za ostale opštine Pčinjskog okruga koje su ocenjene kao izuzetno nerazvijene, Bujanovac, Preševo, Bosilegrad, Trgovište, Surdulica i Vladičin Han, odobreno 160.000 dinara po licu koje se odjavi sa evidencije nezaposlenih.