Arhiva vesti
                   

PRVI PUT U SRBIJI “YOUTH SPEAK FORUM”

10. Decembar 2015.

Studentska organizacija AIESEC okupila je korporativni sektor i studente širom Srbije oko tema neformalno obrazovanje i preduzetništvo

„Youth Speak Forum” je projekat koji je u toku novembra održan u pet gradova Srbije. Organizovala ga je studentska organizacija AIESEC sa ciljem da okupi uspešne lidere današnjice, predstavnike korporativnog i javnog sektora i studente kako bi pronašli rešenje za pasivnost mladih ljudi u Srbiji.

Tema ovogodišnjeg „Youth Speak Forum-a” bila je „Neformalno obrazovanje i preduzetništvo", nastala kao rezultat zajedničke Serbia Youth Voice ankete kompanija Koka Kola Helenik i GFK.

 „Youth Speak Forum” je održan u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kladovu, a kompanije učesnice bile su Koka Kola Helenik, Deleze Srbija, Merkator S, Biznis Ekselens Grup, Atria grup, Er Srbija i Erste Banka, Mol Srbija, Alma Kvatro, i predavači Milka Forcan, Dragana Đermanović, Ivan Stanković, Aleksandra Kosanović, Dragan Petrović, Tatjana Ostojić, Ivana Ćirković, Sonja Dakić i Ivan Ćosić.

„Youth Speak Forum” pokrenuo je 500 studenata na razmišljanje o svojoj budućnosti. Da li ti razmišljaš o svojoj? Ukoliko razmišljaš o svojoj budućnosti, AIESEC ti nudi Global Talent, plaćene stručne prakse u inostranstvu.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Za više informacija posetite http://aiesec.rs/ i https://www.facebook.com/AIESECserbia.

Izvor: AIESEC i Koordinaciono telo