Arhiva vesti
                   

PRVI ASFALT NA KORIDORU 10 IZMEĐU VRANjA I BUJANOVCA

22. Novembar 2012.

Izvor: Narodne novine - Niš / Počelo je asfaltiranje novog autoputa na Koridoru 10 između Vranja i Bujanovcva. Prve tone asfalta stigle su na deonicu od osam kilometara, koja se najpre gradi od Donjeg Neradovca, koji se nalazi blizu Vranja, do Srpske Kuće, koja se nalazi nadomak Bujanovca. Ove zime će već biti pušteno pet kilometara jedne trake. Čitava deonica, sa više mostova i nadvožnjaka, trebalo bi da se završi do juna 2013 godine.

Iako je trasa relativno kratka, zahvat je obiman. Ugradiće se, između ostalog,22 hiljade tona asfalta i 15 hiljada kubika betona. Izgradnja će koštati 20 miliona evra. Stedstva se obezbeđuju iz grčkog "Helenik plana". Izvođač je grčka kompanija "Aktor", koja angažuje i više lokalnih podizvođača.

Posle ove deonice gradiće se osam kilometara autoputa između Srpske Kuće i Levosoja, na izlazu iz Bujanovca prema Preševu, zajedno s petljom za Bujanovac. Time će se ovaj deo magistrale spojiti sa već završenom deonicom do Preševa, odnosno granice sa Makedonijom. Za ovaj deo puta upravo se pribavlja saglasnost finansijera.