Arhiva vesti
                   

PRVA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE U BUJANOVCU

23. Mart 2017.

Bujanovac - U Bujanovcu je juče održana prva sednica Skupštine opštine na kojoj su usvojeni  Izveštaji o radu Opštinskog veća opštine Bujanovac za 2016-u godinu, kao i Izveštaji o radu Opštinskog javnog pravobranilištva i Kancelarije lokalnog ekonomskog razvoja za minulu godinu.

Odbornici su usvojili i predlog Odluke o taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Bujanovac koja podrazumeva posebne uslove koje prevoznik treba da ispuni, karakteristike taksi prevoza i način obavljanja taksi prevoza na teritoriji bujanovačke opštine.

Po ovoj odluci, pravna lica i preduzetnici su u obavezi da kod Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj zamene postojeće taksi dozvole za vozila i zaposlene vozače u  roku od 60 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Odbornici su usvojili Predlog Programa korišćenja namenskih sredstava budžetskog Fonda zaštite životne sredine za 2017.godinu.

U okviru ovog programa predviđena su sredstava u iznosu od 500 .000 dinara za projekte praćenja životne sredine na teritoriji bujanovačke opštine, sredstva za preventivne i sanacione programe u iznosu od 500.000 dinara, edukativne programe u iznosu od 300.000 dinara , za programe sanacije divljih deponija  u iznosu od 1.400.000 dinara, dok će za  informisanje i objavljivanje podataka o stanju i kvalitetu životne sredine biti izdvojeno 300.000. dinara.

Ukupna sredstva izdvojena za pomenute namene iznose tri miliona dinara.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo