Arhiva vesti
                   

PRVA IZLOŽBA GOVEDA SIMENTALSKE RASE „BUJANOVAC 2015”

22. Septembar 2015.

Bujanovac – Veterinarska stanica Bujanovac, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizuje prvu izložbu goveda simentalske rase „Bujanovac 2015“. Izložba će se održati na fudbalskom stadionu u Levosoju u subotu, 26.septembra, sa početkom u 12 časova.

Zaposleni u Veterinarskoj stanici Bujanovac su, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, već odabrali 117 grla koja će takmičiti za nagrade i zvanje najboljih goveda po kategorijama, a organizator ozložbe je predvideo i vredne nagrade

Svaki vlasnik grla dobiće novčani iznos od 3.000 dinara; svaka izložena krava biće osemenjena elitnim bikom iz Centra za veštačko osemenjavanje u Velikoj Plani, a vrednost nagrade je 5.500 dinara; u svakoj kategoriji biće proglašene krave pobednice, koje će dobiti nagrade. Osim toga, nagrade će dobiti i vlasnici pet najboljih krava, kao i ukupni pobednik izložbe, a organizator će svakom vlasniku izloženih grla dodeliti katalog, a kasnije poslati CD sa izložbe.

Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice Bujanovac, kaže da je ova izložba veliki i važan događaj:

„U Veterinarskoj stanici u Bujanovcu polazimo od činjenice da parenjem najboljih sa najboljima, očekujemo najbolje. Zbog toga je ova izložba veliki događaj za opštinu Bujanovac, u kojoj 70 odsto ljudi živi od poljoprivrede. Ona je događaj i za jug Srbije, jer će neminovno uticati na promenu sastava stočnog fonda, što će se odraziti na jačanje poljoprivrede, jedine privredne grane u Srbiji koja u trgovinskoj razmeni sa svetom ostvaruje finansijski suficit”, rekao je Milković.

Izvor: Bujanovačke vesti i Koordinaciono telo