Arhiva vesti
                   

PROBLEM SPOMENIKA REŠITI U SKLADU SA ZAKONOM

9. Januar 2013.

(Tanjug) Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković očekuje da problem spomenika borcima takozvane Oslobodilačke vojske PMB bude rešen na miran i dostojnanstven način uz primenu zakona Republike Srbije i zahteva da bude pozvan na zajeničku sednicu parlamenata te tri opštine koja je najavljena za subotu. "Vidim da su predstavnici lokalnih samouprava pozvali predstavnike međunarodne zajednice, ali da niko od predstavnika vlasti iz Srbije nije pozvan. Ja očekujem i zahtevam od njih da prisustvujem tom sastanku", poručio je danas Stanković u izjavi novinarima.

Stanković je rekao da već mesec i po dana traju intenzivni pregovori sa prestavnicima lokalnih samouprava i albanskih partija na jugu Srbije o uklanjanju spomenika.On je izrazio nadu da će ti pregovori biti povoljno završeni, da će rešenje biti postignuto, kao i da će ono biti zadovoljavajuće za sve koji žive i rade na tom prostoru, kao i za nadležne državne organe.

"Koordinaciono telo sa predstavnicima lokalnih samouprava i političkih stranaka koje deluju na tom prostoru očekuje da će ovaj problem biti rešen uz primenu zakona koji važe za Republiku Srbiju na miran i dostojanstven način, koji će omogućiti dalji nesmetan život ljudi koji žive na tom prostoru", kazao je Stanković.