Arhiva vesti
                   

PRIZNANjE ZA PROIZVOĐAČA DUVANA SA JUGA SRBIJE

29. Maj 2013.

Bujanovac, Novi Sad - Kompanija Alajans Van Tobako uručila je na 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, po sedmi put, godišnju nagradu „Zlatni duvanski list“ najboljim poljoprivrednim proizvođačima, za postignuti kvalitet duvana u prošloj godini.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su: Salihi Seljim iz sela Veliki Trnovac iz opštine Bujanovac u kategoriji orijentalnih duvana, Bata Alajoš iz Totovog sela iz opštine Kanjiža u kategoriji duvana tipa Berlej, kao i Marko Berić iz opštine Bogatić u kategoriji duvana tipa Virdžinija.

Godišnja nagrada „Zlatni duvanski list“dodeljuje se svake godine kao priznanje uzgajivačima duvana koji su svojom posvećenošću i ulaganjima u proizvodnju postavili nove standarde i dali doprinos unapređenju kvaliteta domaćeg duvana. Kompanija Alajans Van Tobako vrši selekciju, otkup, obradu, pakovanje, skladištenje i transport domaćeg duvana za potrebe kompanije Filip Moris u Srbiji, koja je i donator nagrade „Zlatni duvanski list“.

„Tradicijom dodeljivanja nagrade želimo da ukažemo priznanje pojedinačnim proizvođačima duvana sa kojima uspešno sarađujemo dugi niz godina u cilju unapređenja proizvodnje duvana i postizanja veće konkurentnosti na tržištu“, izjavila je Jelica Leontijević, direktorka kompanije Alajans Van Tobako u Srbiji.

Miloš Milošević, menadžer za duvanski list u kompaniji Filip Moris u Srbiji, istakao je da ta kompanija i ove godine sa zadovoljstvom učestvuje u dodeli nagrada ‘Zlatni duvanski list’ najboljim proizvođačima koji postavljaju nove standarde proizvodnje i kvaliteta u poslu kojim se bave.

 „Sa ponosom ističem činjenicu da je kao rezultat naše dugogodišnje saradnje duvan tipa Orijental proizveden u Srbiji dostigao najveći kvalitet ikada zabeležen u poslednjoj deceniji i da naša kompanija jedina u Srbiji kupuje i koristi domaći duvan ovog tipa“, rekao je Milošević.

Izvor: Danas