Arhiva vesti
                   

PRIVATIZACIJA BUJANOVAČKE BANjE

19. Oktobar 2016.

Bujanovac – Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavili  su da će Bujanovačka banja biti jedna od onih za koje će odmah biti pokrenut postupak za prodaju.

Ministar Ljajić je rekao da je na sastanku Komisije za banje Vlade Srbije  dogovoreno da se svaka banja posebno tretira.

„Nastojimo da pokrenemo one banje koje danas uopšte ne rade ili posluju loše, a postoji mogućnost da za njih nađemo strateškog partnera ili kupca,“rekao je Ljajić.

Predstavnici Ministarstva privrede, koji su tokom posete Bujanovcu obišli i Bujanovačku banju, obećali su menadžmentu ovog banjskog lečilišta da će, u “skladu sa zaključkom Vlade Srbije”, uskoro sa Fondom za penzijsko invalidskog osiguranja naći rešenje za  sporni vlasnički udeo tog fonda u banjama Srbije, kako bi se otklonile sve barijere za  njihovu skoru privatizaciju. U grupi deset banjskih lečilišta koje su u sudskom sporu sa Fondom PIO je i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji.

Na sastanku u ovoj ustanovi  sa predstavnicima Ministarstva privrede i Republičkog fonda za razvoj je rečeno da ukupna  realizacija za devet ovogodišnjih meseci  iznosi 58 miliona  dinara, što je za oko 18 miliona više u odnosu na isti period prošle godine. Specijalna bolnica u Bujanovačkoj Banji zapošljava 88 radnika sa redovnim mesečnim primanjima.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo