Arhiva vesti
                   

PREMIJER MIRKO CVETKOVIĆ OTVARA FAKULTET U MEDVEĐI

9. Oktobar 2009.

MEDVEĐA – Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa zajedno sa Ministarstvom prosvete, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i podršku Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (Osce) u Srbiji obezbedilo je u Medveđi studentima srpske i alabanske zajednice nastavu na maternjim jezicima. U ponedeljak 12. oktobra u 13 sati, odeljenja Ekonomskog i Pravnog fakulteta niškog Univerziteta svečano će otvoriti Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković. Prve indekse studentima uručiće Predsednik Koordinacionog tela, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i ministar prosvete Žarko Obradović.

Otvaranju ovih za jug Srbije izuzetno značajnih fakultetskih odeljenja prisustvovaće ministar za rad i socijalna pitanja i prethodni Predsednik Koordinacionog tela Rasim Ljajić, predstavnici diplomatskog kora, misije OEBS, kao i predstavnici lokalnih samouprava i civilnog društva iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Otvaranje fakulteta u Medveđi jedan je od strateških prioriteta Koordinacionog tela i Vlade Republike Srbije. Cilj ovog projekta je osnaživanje svih etničkih zajednica i kvalitetno obrazovanje na srpskom i albanskom jeziku.

U prilogu je program ceremonije otvaranja fakulteta u Medveđi.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate Nebojšu Andrića iz Službe Koordinacionog tela na 066/389 264 i Anu Brnabić na  065/221 5480