Arhiva vesti
                   

PREDUZETNICIMA SA JUGA SRBIJE 51 MILION DINARA IZ BUDžETA

21. Novembar 2014.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,sa predsednicima opština Bujanovac, Nagipom Arifijem, i opštine Medveđa, Slobodanom Draškovićem, predstavnikom opštine Preševo iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Ilirom Sadrijuom, uručio je ugovore privrednicima iz te tri opštine koji su na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava dobili subvencije.

Stanković je naveo da je podsticajna sredstva dobio 21 privrednik iz opština Preševo, Bujanovac i Medveća, koji imaju obavezu da, na osnovu unaprećenja proizvodnje, zaposle 85 novih radnika.

 „Iz budžeta Republike Srbije, preko Koordinacionog tela, je za mala i srednja preduzeća u Preševu, Bujanovcu i Medveđi bilo odvojeno 60 miliona dinara, ali dodeljeno je 51 milion dinara jer nisu svi ispunili uslove konkursa, niti su imali kompletiranu dokumentaciju“,  kazao je Stanković. Predsednik Koordinacionog tela istakao je da ovim programom Vlada Srbije, putem Koordinacionog tela, teži da pomogne ekonomski razvoj ovih opština, kako bi preduzetništvo ovog područja postalo konkuretnije i kako bi se podstaklo zapošljavanje. 

On je dodao da Koordinaciono telo radi analizu kako su utrošena podsticajna sredstva za mala i srednja preduzeća u tri opštine na jugu Srbije koja su dodeljivana prethodnih godina na konkursima.

Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi, tom prilikom istakao je da  opština zahvaljujući ovom podsticaju ima mogućnost da ekonomski napreduje. Slobodan Drašković, predsednik opštine Medveđa, zahvalio se svima koji su radili na ovom konkursu i na izboru preduzeća iz Medveđe, i istako da to mnogo znači i za samu opštinu. Predstavnik opštine Preševo iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Ilir Sadriju, rekao je da je ekonomski program, koji se treću godinu za redom sprovodi kroz konkurse Koordinacionog tela, dao veliki doprinos i omogućio da se poveća broj zaposlenih, što je veoma pozitivan korak.

Ramadani Ragmi, jedan od dobitnika subvencije, rekao je da njegova firma ima 20 zaposlenih u ovom trenutku i naglasio da će zahvaljujući ovom podsticaju povećati broj radnika.

Podsticajna sredstva dobilo je 15 preduzeća iz Bujanovca, šest iz Preševa i jedno iz opštine Medveđa.

Program subvencije u tri opštine, kroz konkurse Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije, sprovodi se od 2012. godine .

Izvor: Koordinaciono telo