Arhiva vesti
                   

PREDSTAVNICI MINISTARSTVA PRIVREDE I FONDA ZA RAZVOJ SRBIJE BORAVILI U BUJANOVCU

18. Oktobar 2016.

Bujanovac – Pomoćnik ministra privrede Dragan Ugarčić, državni sekretar u tom ministarstvu Milun Trivunac i direktorka Republičkog fonda za razvoj Srbije Slađana Backović, u društvu narodnog poslanika Nenada Mitrovića, posetili su nekoliko privrednih kolektiva u Bujanovcu.

Poseta visoke republičke delegacije organizovana je u cilju konkretnog upoznavanja sa poslovanjem i trenutnim problemima u bujanovačkim preduzećima.

„Ovom prilikom smo razgovarali o tekućoj privrednoj problematici u našoj opštini. Dobili smo uveravanja da će predstavnici resornog ministarstva, u saradnji sa određenim ministarstvima Vlade Srbije, pokušati da pomognu u rešavanju istaknutih problema. Na taj način bismo olakšali poslovanje privrede, uz stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta i povećanje plata,” izjavio je narodni poslanik Nenad Mitrović, nakon zajedničkog sastanka članova privredne delegacije i menadžmenta nekoliko ovdašnjih preduzeća, koji je održan u Bujanovačkoj banji.

Pored rukovodstva Specijalne bolnice u ovom banjskom lečilištu, na čelu sa dr Stojančom Savovim, sastanku su prisustvovali direktori Veterinarske stanice Bujanovac, „Bivode“, „Feldspata“ i „Gumoplastike“, Miodrag Milković, Nenad Zafirović, Zvonko Stoiljković i Srboljub Dimitrijević, kao i sekretar Crvenog krsta Bujanovac Bratislav Lazarević.

Predstavnici Ministarstva privrede i Fonda za razvoj su, pre sastanka, obišli  bujanovački „Megal“, Duvansku industriju Bujanovac i „Simpovu“ fabriku dušeka.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo