Arhiva vesti
                   

PREDSTAVLjEN PROJEKAT „RAZVOJ OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA U RURALNIM SREDINAMA”

17. Februar 2017.

Leskovac - Projekat za mlade „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“ predstavljen je u prostorijama Omladinskog kluba u Leskovcu.  

Projekat realizuje udruženje „Pokret mladih snaga“ Lebane, a partneri su Kancelarije za mlade iz Lebana, Bojnika i Medveđe i Nacionalna služba za zapošljavanje. Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Ivan Jović, koordinator projekta, rekao je da se ovaj projekat realizuje u okviru konkursa za programe i projekte sprovođenja ciljeva nacionalne strategije za mlade.

U okviru projekta nastao je „Vodič za uspešan početak biznisa“ koji mladima pruža  osnovne infoprmacije neophodne za pokretanje biznisa. Vodič je štampan na srpskom i romskom jeziku.

Aleksandra Stanković, iz Centra za dobro upravljanje biznisom, je rekla da će obuke trajati do maja.

„Prvi deo obuke se odnosi na razvoj biznisa, gde je cilj da mlade informišemo o početku biznisa, sačinjavanju biznis plana i svega onoga što je neophodno u početku. Zatim ćemo imati obuku za razvoj seoskog turizma, na kojoj ćemo govoriti o regulativama, mogućnostima i fondovima, dok će na kraju biti organizovana obuka za organsku proizvodnju. S obzirom da radansko područje ima dobre predispozicije za razvoj organske proizvodnje, biće par obuka i na tu temu. U program učestvuju mladi od 15 do 30 godina.“

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo