Arhiva vesti
                   

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO MASOVNA TESTIRANjA NA VIRUS KORONU, NIŠKA VOJNA BOLNICA ZA NAJTEŽE PACIJENTE

24. Mart 2020.

Beograd – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na konferenciji za štampu i medije da je promena pristupa u borbi protiv virusa korona glavni zaključak sastanka sa stručnjacima iz Kine, te da će sada krenuti masovna testiranja svih onih za koje se posumnja da imaju virus koronu ili da su bili u kontaktu sa zaraženim. To će zahtevati i drugačiju organizaciju, pa je najavio da će, između ostalog, u niškoj Vojnoj bolnici biti smešteni najteži pacijenti, kao i da postoji mogućnost da će oni sa najblažim simptomima biti smešteni u halu „Čair”.

„Masovna testiranja će početi za oko 48 sati", kazao je Vučić, kao i da testova za naredne dane ima i da će novi testovi tek stići iz Kine.

Sa više testiranih će biti i više potvrda zaraženih, a plan je i da se oni sa „apsolutno blagom slikom" hospitalizuju. Predsednik Vučić je istakao da je plan da se sa tolikim brojem pacijenata izborimo pomoću njihove trijaže.

Pacijenti na jugu Srbije koji budu bili u natežem stanju će se smeštati u niški Klinički centar, na Kliniku za plućne bolesti, koja se nalazi u starom delu Kliničkog centra, a verovatno i u nišku Vojnu bolnicu.

Predsednik Vučić je takođe naveo da neće biti produžetka policijskog časa, o kojem se uveliko pisalo poslednjih nekoliko dana.

Što se tiče martovskih penzija, saopšteno je da će one biti isplaćene odjednom umesto u dva dela, i to 10. aprila,  zajedno sa 4.000 dinara pomoći.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo