Arhiva vesti
                   

PREDSEDNIK SRBIJE, TOMISLAV NIKOLIĆ POSETIO PČINjSKI OKRUG

1. Jun 2015.

Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić u okviru posete Pčinjskom okrugu, održao je u Vranju sastanak kome su prisutvovali predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković, načelnik Pčinjskog okruga Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja, Zoran Antić, narodni poslanici i predsednici opština.

Predsednik Koordinacionog tela upoznao je predsednika Srbije,Nikolića,  sa situacijom na jugu Srbije. Stanković je istakao da nismo imali rizik od prelivanja sukoba iz Makedonije kao i da je bezbednosna situacija u ove tri opštine stabilna. Takođe, naglasio je Stanković, odvijaju se redovne aktivnosti od izgradnje zgrade Odeljenja Ekonomskog fakulteta, do zapošljavanja ginekologa u vanbolničkom porodilištu u Preševu, redovnih sastanaka sa rukovodstvom opština kao i stalnih sastanaka sa političkim liderima albanskih i srpskih stranaka.

Obraćajući se prisutnima predsednik Nikolić rekao je da je osnovni povod njegovog boravka zasedanje Odbora za renoviranje Kraljevog konaka u Manastiru prohor Pčinjski, ali i da je obišao Kopnenu zonu bezbednosti i Surdulicu. Prvi i glavni cilj je da sačuvamo bezbednost i obezbedimo se od incidenata kakvi su se nedavno dogodili u Makedoniji.

„Na tome su angažovani svi u Srbiji i uspostavljena je izvanredna saradnja između Vojske, Policije i KFOR-a. Preventivnim delovanjem uspeli smo da odbijemo sve one koji bi eventualno pokušali da ugroze bezbednost.Srbija neće ratovati, ali će morati da se bori protiv terorizma“, rekao je predsednik Nikolić. Drugi razlog mog boravka je da sa najodgovrnijim ljudima u Pčinjskom okrugu, sa Koordinacionim telom i Vladom  obezbedimo uslove da ljudi ne odlaze i na drugom mestu traže bolji život. Cilj je da u celom Pčinjskom okrugu stvorimo uslove za zapošljavanje. Srbija je dužna i Srbija će omogućiti svim stanovnicima da usklade način života, poručio je predsednik Srbije Nikolić. On je istakao da želi da ohrabri sve stanovnike ovog dela Srbije da Vlada itekako preduzima mere da obezbedi uslove za siguran i bolji život građana.

IZVOR: Sajt opštine Vranje i Koordinaciono telo