Arhiva vesti
                   

PREDSEDNIK OPŠTINE MEDVEĐA U REDOVNOM OBILASKU TERENA

31. Mart 2017.

Medveđa - U skladu sa aktivnostima predsednika opštine Medveđa , ovih dana obilaze se tereni po mesnim zajednicama. Predsednik Arsić sa svojim timom obilazi građane kako bi iz razgovora sa njima utvrdio koji su to putni pravci koji najviše zahtevaju rekonstrukciju ili delimičnu sanaciju.

Obilazak je počeo od Crnog Vrha gde je najkritičniji most preko reke Jablanice i u Rujkovcu putni pravac prema Crkvištu, relacija Rujkovac-Lapaštica. U mesnoj zajednici Bučumet dosta je seoskih puteva koji su u lošem stanju, gde je potrebna obnova, kao i onih koji su u baš  lošem stanju, kao seoski put u mahali „Šumci“.

U Sijarinskoj Banji je neophodno izvršiti sanaciju asfaltnog dela puta Sijarinska Banja-Ravna Banja, dok u Marovcu mora da se izvrši čišćenje propusta. U Ravnoj Banji je više putnih pravaca  u katastrofalnom stanju. Planirano je da se uradi i put od Pustog Šilova ka Gazdaru, jer je neprohodan.  Predviđena je i poseta Gajtanu, Lecu, Drencu, Kapitu, Petrilju, Gornjem Tularu i ostalim mesnim zajednicama u opštini Medveđa.

Cilj Arsićevog obilaska terena, pored nadgledanja asfaltne mreže i atarskih puteva, je i osluškivanje problema meštana, jer jedino tako mogu da se stvore uslovi da ljudi budu zadovoljni životom u ovoj maloj sredini.

U toku su i pregovori sa Putevima Srbije da se oštećeni asfaltni kolovoz obnovi, a Republička direkcija za puteve je obećala da će za atarske puteve izdvojiti sumu od 20 miliona dinara.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo