Arhiva vesti
                   

POZIV ZAINTERESOVANIM LICIMA KOJA ŽELE DA POKRENU SOPSTVENI BIZNIS

16. April 2018.

Medveđa - Od 19. do 30 aprila. 2018. godine će se u opštini Medveđa održati kampanja u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana”, koji realizuje Nemačka organizacija HELP, a finansira Vlada Nemačke.

Opšti cilj programa je povećanje kapaciteta ekonomski i socijalno ugroženih grupa stanovništva i njihovo puno uključivanje u društvo.

Posebni ciljevi programa su smanjenje siromaštva među ekonomski ranjivim grupama, povećan pristup tržištu rada osuđenim i bivšim osuđenim licima i bolja inkluzija Roma u društvo.

Kroz dodelu grantova u opremi, poslovne i stručne obuke, umrežavanje i mentoring, projektne aktivnosti će doprineti ekonomskom osnaživanju ciljne grupe, smanjenju siromaštva i povećanju mogućnosti zapošljavanja, uz primenu mehanizama za osnaživanje razvoja mikro biznisa. Posebna pažnja biće posvećena mogućoj sinergiji između nacionalnih, regionalnih i lokalnih inicijativa.

Projekat se realizuje u regionu Zapadnog Balkana, a u Srbiji su obuhvaćeni gradovi Medveđa, Leskovac, Niš, Pirot i Svrljig.

Ciljna grupa su start-up, mikro i mali biznisi, nezaposleni mladi, žene, nacionalne manjine, osobe sa invaliditetom i manje zapošljive kategorije stanovništva.

Pozivaju se sva zainteresovana lica koja žele da započnu sopstvenu poslovnu delatnost da prisustvuju prezentacijama za detaljne informacije o uslovima konkursa.

Prezentacije će se održati po sledećem rasporedu:

19.04.2018, četvrtak - Medveđa, opštinska sala, od 12 časova

23.04.2018, ponedeljak -  Sijarinska banja, hotel Gejzer, od 12 časova

25.04.2018, sreda - Lece, OŠ „Radovan Kovačević Maksim,“od 12 časova

27.04.2018, petak - Tulare, OŠ „Vladimir Bukilić,“od 12 časova

30.04.2018, ponedeljak - Medveđa, opštinska sala, od 12 časova

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo