Arhiva vesti
                   

POZIV ZA UČEŠĆE U EDUKATIVNOM PROGRAMU U MOLDAVIJI

5. Jun 2019.

Organizacija “Magic in Current World” i “MUSS Srbija” pozivaju mlade od 18 do 30 godina da se prijave za učešće u edukativnom projektu “ARTiculacion”, koji podržava program Erasmus+ Evropske unije.

Projekat će biti održan u Moldaviji od 21. juna do 2. jula, a okupiće 27 mladih iz Češke, Srbije i Moldavije, u okviru edukativnog programa o lažnim vestima, žurnalizmu, produkciji video reportaža i umetničkom jeziku, najavili su organizatori.

Organizatori pokrivaju putne troškove u iznosu do 275 evra, te obezbeđuju hranu, smeštaj i materijal za rad.

Poziv je upućen mladim aktivistima iz svih oblasti koji su zainteresovani za temu projekta.

Zainteresovani bi trebalo da pošalju radnu biografiju i kratko motivaciono pismo (zašto bi njihovo učešće bilo adekvatno  i šta žele da saznaju i dožive, osim razmene iskustava sa mladima iz drugih zemalja).

Program podrazumeva edukaciju uz primenu umetnosti, a osim timskih aktivnosti, obuhvata i rad na terenu, posetu televiziji i lokalnoj akciji kulturnog leta, kao i socijalne inicijative Hachaton u organizaciji Kuće za medijsku edukaciju.

Konkurs je otvoren do popune mesta, a prijave treba poslati na adresu magicincurrentworld@gmail.com najkasnije do 15. juna.

Izvor: SEEcult.org i Koordinaciono telo