Arhiva vesti
                   

POZIV ZA TRENING „PROMOTERI SOCIJALNE INKLUZIJE“ ZA SRDNjOŠKOLCE SA HENDIKEPOM (ROK: 31.10.2019)

21. Oktobar 2019.

Udruženje studenata sa hendikepom (USH) poziva sve srednjoškolce sa hendikepom da se prijave na trening na kom će biti osnaženi da postanu promoteri i promoterke socijalne inkluzije.

Na treningu će biti obrađene teme ravnopravnosti, samozastupanja, kao i samostalnosti i nezavisnosti. Polaznici treninga će biti osnaženi za ostvarivanje svojih ciljeva, prevazilaženje barijera i borbu za izjednačavanje uslova pri nastavku obrazovanja.

Biće održana dva treninga:

  1. U Vrnjačkoj Banji od 14. do 16. novembra, za srednjoškolce sa juga Srbije
  2. U Vršcu od 7. do 9. novembra, za srednjoškolce sa severa Srbije.

USH pokriva sve troškove prevoza i smeštaja učesnika.

Nakon treninga, polaznici će imati zadatak da u svojoj školi organizuju aktivnost kojom bi promovisali socijalnu inkluziju. U organizaciji i realizaciji te aktivnosti imaće podršku vršnjačkog mentora koji će ih usmeravati, savetovati i posetiti. Udruženje studenata sa hendikepom obezbediće svu finansijsku i logističku podršku.

Potrebno je da maloletni polaznici treninga dostave saglasnost roditelja. Formular za saglasnost roditelja je dostupan na https://ush.rs/obrazac_saglasnosti_roditelja/

Udruženje studenata sa hendikepom će obezbediti opravdanje za izostanak sa školske nastave.

Prijavljivanje se vrši slanjem popunjenog prijavnog formulara, koji je dostupan na https://ush.rs/prijavni-formular-promoteri-socijalne-inkluzije/, na adresu prijave@ush.rs najkasnije do 31.10. 2019. godine.

Trening se realizuje u okviru projekta „Vršnjačko mentorstvo kao podrška mladima sa hendikepom u inkluzivnom društvu“, koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: ush.rs i Koordinaciono telo