Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MLADE SA INVALIDITETOM IZ JABLANIČKOG, PČINjSKOG, NIŠAVSKOG, PIROTSKOG, TOPLIČKOG, RASINSKOG I ZAJEČARSKOG OKRUGA ZA UČEŠĆE U EDUKATIVNOM PROGRAMU „DIGITALNA PISMENOST“ (ROK: 29.03.2019)

27. Mart 2019.

Forum mladih sa invaliditetom poziva mlade sa invaliditetom starosti do 35 godina iz Jablaničkog, Pčinjskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Rasinskog i Zaječarskog okruga da se prijave na edukativni program na temu digitalne pismenosti, koji će se održavati od 8. do 10. aprila u Nišu.

Digitalna pismenost ima za cilj razvoj digitalnih kompetencija pod kojima se podrazumevaju ključne sposobnosti za dugoročno učenje uz posedovanje sposobnosti za pouzdanu i kritičku upotrebu elektronskih medija za posao, odmor i komunikaciju.

Teme programa su sledeće: zbog čega je važno koristiti društvene mreže, veštine komunikacije u digitalnom okruženju, formiranje brenda ili ličnosti na društvenim mrežama,targetiranje i kreiranje kampanja, kupovina i plaćanje preko interneta, sigurnost u digitalnom okruženju i stvaranje digitalnih sadržaja – dizajn u programima Canva, Adobe Spark i Snap Seed.

Mesto održavanja edukativnog programa je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Pariske komune bb, Niš

Radionice su celodnevne i traju od 10 do 16.30 časova.

Forum mladih sa invaliditetom snosi sve troškove obuke: radnog materijala, zakupa sale i sl, kao i smeštaja i prevoza (za učesnike van Niša) i ishrane (za sve učesnike) tokom trajanja obuke.

Da biste se prijavili za učešće u programu potrebno je popuniti Prijavni formular na http://fmi.rs/?p=6933       

Prijavni formular se šalje na adresu: prijave@fmi.rs.

Rok za podnošenje prijava je 29. mart 2019. godine.

Broj polaznika programa je ograničen na 12 učesnika.

Za sve dodatne informacije o programu možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem telefona 011 32 20 632 (09:00-17:00) ili putem imejla prijave@fmi.rs.

Projekat „Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom” realizuje Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, Udruženjem za mlade Srbije i SeConS – grupom za razvojnu inicijativu. Projekat je podržala Evropska unija u okviru programa „Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”.

Izvor: Forum mladih sa invaliditetom i Koordinaciono telo